Muziekvereniging Groenlo organiseert ieder jaar de cursus ‘Muziek Maak Je Samen’ (MMJS), voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. De cursus bestaat uit 12 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op de instrumenten van een harmonieorkest. Al deze instrumenten komen uitgebreid aan bod en leden van het orkest vertellen hoe de instrumenten werken, hoe ze klinken en uiteraard is er ruim de tijd om de instrumenten uit te proberen. Daarnaast worden ook de beginselen van noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen aangeleerd. De afsluiting van de cursus is een spectaculair mini-concert waarbij de deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een mooi certificaat.