Bas Konings – dirigent Muziekfabriek en Eigenwijs

Bas Konings is in 2007 afgestudeerd als trompettist richting jazz en popmuziek. Hij studeerde aan het conservatorium in Zwolle bij Jan Wessels en heeft externe lessen/masterclasses gevolgd bij o.a. Rini Swinkels (Jazzorkest v/h Concertgebouw) en Jan Oosthof (Metropole Orkest / James Last) en Ingolf Burkhardt (Dld)

Sinds zijn afstuderen is Bas werkzaam als muziekdocent bij verschillende muziekverenigingen in de Achterhoek. Hij is dirigent van de jeugdorkesten van Muziekvereniging Groenlo en Concordia Beltrum en de kopergroep van Drumfanfare Sint Switbertus in Lichtenvoorde. Ook vervangt hij regelmatig dirigenten andere bigbands en orkesten.

Als trompettist speelt Bas als leadtrompettist in de Bigbands Melody & Rhythm (Varsseveld) en het Far East Jazz Orchestra (Enschede). En bands: The Backcorner Boogie Band, Soul Made, Mag9 en Turn Up The Brass.

Hij speelt regelmatig mee als invaller bij verschillende andere bands en orkesten.

Daarnaast is Bas arrangeur van bladmuziek voor diverse orkesten.

www.baskonings.nl