John Sonderen – Dirigent Shuffle en Snuffle
Hoi! Ik ben John Sonderen, Artistiek leider van Shuffle Percussion Group en de jeugd ensembles Snuffle! Ik ben geboren in Beltrum en opgegroeid bij en met muziek in de regio. Veel in orkesten en bandjes gespeeld en op het Marianum natuurlijk altijd in de muziekklas te vinden geweest!
Dankzij mijn passie voor slagwerk ben ik na de Havo naar het conservatorium gegaan. Sinds die tijd ben ik ook werkzaam als slagwerker, drummer, dirigent, workshopleider en docent in verschillende settingen. Naast mijn werk bij Shuffle, geef ik slagwerklessen voor SMOOG en leid ik slagwerkgroep Crescendo uit Zevenaar en zanggroep Fabulous Fif-teen uit Beltrum. Ook maak ik graag theater met mijn Theaterduo Kemna & Sonderen Slagwerktheater.

Mijn belangrijkste eigenschappen zijn mijn enthousiasme en passie, en ik werk graag samen in een team aan projecten. Ik houd van uitdagingen en hard werken, maar zeker ook van een gezonde dosis humor. Dit probeer ik tijdens mijn werk over te brengen. Ik vind het belangrijk dat de spelers het leuk hebben, zoek naar artistieke uitdagingen maar vind het ook erg belangrijk dat het publiek een leuke avond heeft als het naar ons komt kijken.

Ik geniet enorm van m’n werk met Shuffle Percussion Group en ben supertrots op de te gekke projecten die we hebben gedaan in het verleden. We zoeken altijd naar nieuwe uitdagingen! Kom graag een keer onze shows bekijken!